Twinkle | Digital Commerce

Het Chinese Douyin komt met aparte winkelapp

2024-04-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Douyin, het Chinese zusterplatform van Tiktok, heeft een aparte winkelapp op de markt gebracht. ‘Douyin Mall’ is sinds een week als app voor Android-gebruikers beschikbaar in China.

Het ontwerp van de app verschilt nauwelijks van het winkeltabblad dat al op Douyin werd geïntroduceerd, schrijft het Duitse Exciting Commerce. Het online winkelen via Douyin begon in 2019 als een click-and-buy-functie binnen de korte video-app. Dit is vergelijkbaar met hoe TikTok Shop de online entertainmentfeed van buitenlandse gebruikers heeft gecombineerd met impulsaankopen. Wat Douyin Mall onderscheidt van TikTok Shop is dat ByteDance er een onafhankelijke app van heeft gemaakt die concurreert met grotere rivalen zoals Alibaba's Taobao- en Tmall-platforms, JD.com en Pinduoduo.

TikTok Shop werd vorig jaar in de VS gelanceerd. Aan de al bestaande app werden toen onder andere de functies live video shopping en een aparte koopknop toegevoegd, waarmee gebruikers producten konden kopen. Deze shop is momenteel nog niet live in Nederland, wel bereidt TikTok volgens Exciting Commerce de lancering in Duitsland voor.