Twinkle | Digital Commerce

Bristol heeft geen intentie om Nederland te verlaten

2024-04-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Dit weekend kwam het gerucht naar buiten dat schoenenketen Bristol overweegt om Nederland te verlaten. Het zou al langere tijd niet goed gaan met de keten en vanwege personeelstekort moesten zelfs enkele winkels tijdelijk dicht vorig jaar.

Ceo Elise Vanaudenhove laat echter aan RetailDetail weten dat de keten ‘absoluut niet de intentie heeft om Nederland te verlaten’. Volgens haar heeft een deel van de Nederlandse winkels het wel moeilijk, maar werkt Bristol momenteel volop verder aan zijn toekomstplan. ‘We hebben nu minder winkels in Nederland, dus willen we regionaler communiceren en ‘volle bak’ inzetten op customer relations management’, aldus Vanaudenhove.

Huurachterstand?

Ook zijn er geruchten dat Bristol in Nederland maar de helft van de huur betaalt. Volgens Vanaudenhove klopt ook dit bericht niet. ‘We zijn bij met de huurbetalingen voor maart, april komt er in de komende weken aan. Dat is eigenlijk geen noemenswaardige huurachterstand, en het is helemaal niet onze bedoeling om maar de helft te betalen.’

Toekomstplannen

Voorlopig zal de schoenenketen in Nederland vooral bezig zijn met het creëren van een goede basis, met collecties, communicatie en vooral het getrouwheidsprogramma als pijlers. In België is de keten wel met enkele projecten bezig, maar daar wil de ceo volgens RetailDetail nog niets over kwijt.