Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Bussl

2024-02-29
1000562
  • [interview]
  • 1:31

Ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan: Yvonne van Bussel had eerder jarenlang een sportcentrum, werkt nu in accountancy en startte eind 2023 een webshop in sportkleding voor dames: Bussl.

De kleding is volgens de eigenaresse zo ontworpen dat je je, ongeacht je leeftijd, figuur en conditie zelfverzekerd kunt voelen om optimaal te kunnen presteren. ‘Door te werken met bepaalde naden, lijnen en kleuren heeft iedereen optisch een zo goed mogelijk figuur. Zo laten bijvoorbeeld de curve leggings het achterwerk mooi rond lijken’, aldus Van Bussel. De webshop is live sinds eind 2023 en de collectie bestaat momenteel uit leggings, shorts en tops. ‘Ik ben gericht gaan ontwerpen en wil graag anders zijn dan andere merken door problemen aan te pakken: broeken die niet afzakken, shorts waarvan de pijpjes niet omhoog schuiven, leggings zonder naad aan de voorkant en dus de curve leggings’, vertelt de oprichtster. Daarbij moet de kwaliteit goed zijn ‘zodat de klant een vreugdedansje maakt en zin krijgt om te sporten’. Van Bussel staat open voor suggesties van (potentiële) klanten. ‘Welk probleem op het gebied van sportkleding ervaren zij? Aan de hand van die feedback kunnen wij gericht ontwerpen.’

Veel informatie over de producten is belangrijk in de nieuwe webshop. ‘Geen lang verhaal, maar alle eigenschappen in bulletpoints onder elkaar’, vult de eigenaresse aan. Verder geeft ze op verzoek via dm’s op de socials persoonlijk product- en maatadvies. ‘Zo maken we de kans op retouren zo klein mogelijk.’ Bestellingen worden in papieren brievenbuspakketjes met DHL verzonden. Om bekendheid te genereren heeft Van Bussel reclamebureau Vlaaibaar ingezet – dat ook de webshop heeft gebouwd. Daarnaast werkt ze met enthousiaste ambassadrices op de socials en doet mond-tot-mondreclame de rest. ‘In februari wordt ons assortiment uitgebreid met shirts, daarna willen we de collectie uitbreiden met vestjes, jassen, joggingpakken et cetera’, besluit Van Bussel.