Twinkle | Digital Commerce

Dwarfs verkocht aan Olsam Group

2023-12-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:29

Marketplace aggregator Dwarfs is overgenomen door de Olsam Group, een branchegenoot die Europees actief is.

Door de overname kan de Olsam Group verder investeren in merken die succesvol op marktplaatsen zoals Amazon verkopen. De groep heeft met de toevoeging van het portfolio van Dwarfs een aanbod van merken die in 2024 jaarlijks meer dan 100 miljoen dollar omzet behalen.

Sam Horbye, medeoprichter van Olsam Group en co-ceo van het bedrijf: ‘Dwarfs en Olsam Group zijn een geweldige match: een gedeelde visie op het bouwen van een marktplaatsgericht e-commerceplatform, sterke culturele afstemming, complementaire mogelijkheden en de wens om productconcepten snel te testen en te verfijnen om nieuwe producten te lanceren. Deze overname versterkt niet alleen onze aanwezigheid in de Benelux-regio, maar voegt ook waardevolle omnichannel mogelijkheden en inzichten toe aan ons team. Wij geloven dat door onze expertise in Amazon te combineren met hun diepgaande kennis van Bol.com en de beste mogelijkheden voor de ontwikkeling van nieuwe producten, er nieuwe groeimogelijkheden komen en we onze klanten nog meer waarde kunnen bieden.’

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Dwarfs werd enkele jaren geleden opgericht door bekend e-commerce ondernemers als Demian Beenakker, Bas Urlings en Marco Coninx. Het bedrijf richtte zich destijds op een relatief nieuw fenomeen: het opkopen van succesvolle merken op marketplaces om ze verder te laten groeien. Dankzij investeringen van tientallen miljoen euro's kon Dwarfs verschillende bedrijven overnemen en het aanbod bundelen op een eigen site.

Tegenslag

De markt voor marketplace aggregators heeft het echter lastig. Waar investeerders enkele jaren geleden nog in de rij stonden om geld te steken in deze bedrijven, is dat inmiddels wel anders. Zo werd onlangs bekend dat Thrasio, een van de grondleggers en bekendste marketplace aggregator, in de financiële problemen verkeert en een faillissementsaanvraag heeft ingediend. Het bedrijf zou last hebben van een daling van de verkopen.

Lees ook: 'Waar blijven de Nederlandse marketplace aggregators?' (Twinkle 5 2022)