Twinkle | Digital Commerce

‘Douglas wil afstand doen van Disapo’

2023-12-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Volgens insiders is Douglas-baas Sander van der Laan van plan om afstand te doen van onlineapotheek Disapo, inclusief logistiek centrum.

Ook een gedeeltelijke exit wordt onderzocht, schrijft het Duitse Manager Magazin. De parfumretailer stapte begin vorig jaar in de online apotheekmarkt met de overname van webshop Disapo.de. Die laatste is in Duitsland actief, maar gevestigd in Heerlen. Ex-Douglas-baas Tina Müller betrad daarmee de digitale zorgmarkt, in de verwachting dat door de aankoop van de online apotheek een sterke groei kwam met nieuwe klanten voor de schoonheidsbranche. Haar opvolger, Van der Laan, die in november 2022 de topfunctie overnam, bezuinigt nu op de kosten en werkt aan schuldenverlichting terwijl hij de groep voorbereidt op een beursgang. In plaats van online handelen richt de ceo zich steeds meer op stationaire zaken, aldus Manager Magazin.

De Duitse apotheekmarkt is zeer competitief, ook omdat online retailers zoals DocMorris, Shop Apotheke en kleine apotheken de markt betreden. Sinds januari 2023 kunnen klanten met de elektronische zorgkaart echter alleen recepten inwisselen bij vaste apotheken, niet bij online apotheken.