Twinkle | Digital Commerce

Zalando verkoopt minder maar verbetert resultaat in derde kwartaal

2023-11-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Modeplatform Zalando heeft de cijfers van het derde kwartaal gepresenteerd. In die periode daalde de omzet met 3,2 procent naar 2,2 miljard. Onder de streep verbeter het resultaat sterk, maar winst maken lukt niet.

Het brutoresultaat stijgt met 72 procent naar 23,2 miljoen euro. Het nettoresultaat blijft echter nog in het rood en komt neer op een verlies van 8,2 miljoen euro. Vorig jaar was dat in diezelfde periode nog een verlies van 35,4 miljoen euro. Volgens Zalando komt het verbeterde resultaat door een daling van de fulfilmentkosten. Dat de verkopen tegenvallen komt volgens het bedrijf door de uitdagende macro-economische omstandigheden en het zachte weer, daardoor wachten consumenten nog met het kopen van winter- en herfstkleding.

Verkooppartners nemen een steeds grotere stuk uit de verkooptaart van Zalando. Zij zijn inmiddels goed voor 39 procent van de verkopen, 4 procentpunt meer dan een jaar geleden.

Voor het volledige boekjaar stelt Zalando ook de verwachtingen enigszins bij. Het platform verwacht nu een omzetdaling tussen de 0,5 en 3 procent. Eerder hield het bedrijf nog rekening met een kleine plus. Het brutoresultaat verbetert naar verwacht wel in vergelijking met vorig jaar.