Twinkle | Digital Commerce

Coca-Cola Nederland en Too Good To Go werken samen

2023-11-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Coca-Cola in Nederland en Too Good To Go kondigen een samenwerking aan. De producent gaat artikelen verzorgen voor in de ‘Magic Pakketten’ van de marktplaats voor voedseloverschotten.

De samenwerking volgt op een pilot die in maart van dit jaar startte en waarbij 7.000 Fuze Tea producten en 3.300 Sprite producten werden aangeboden. Bestelde Magic Pakketten worden door PostNL bij klanten thuisbezorgd. Het gaat om pakketten met een variatie aan producten van producenten die om verschillende redenen niet meer aan leveranciers kunnen worden geleverd, maar die voor consumenten nog lang genoeg houdbaar zijn. Vanaf heden zijn enkele producten van Coca-Cola daar onderdeel van.

‘Als producent zijn we altijd gericht op het voorkomen van verspilling. Dat ligt al zeer laag, maar op deze manier kunnen we het nog verder reduceren. Nu Too Good To Go de Magic Pakketten direct aan huis bezorgt, kunnen mensen op een toegankelijke wijze genieten van onze producten die anders niet in de winkel verkrijgbaar zijn’, aldus Eva Amsterdam, duurzaamheidsmanager bij Coca-Cola Europacific Partners.

Onlangs maakte Too Good To Go nog bekend inmiddels al ruim 100.000 pakketten bij klanten thuis te hebben bezorgd. Het bedrijf introduceerde bezorging aan huis een jaar geleden. Voorheen waren pakketten alleen bij retailers af te halen.