Twinkle | Digital Commerce

Amazon brengt eigen chatbot voor bedrijven op de markt

2023-11-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Amazon gaat de concurrentie aan met Microsoft en Google en komt met chatbot Q. Deze vraagbaak kan samenvattingen van documenten of concepten van teksten maken.

De chatbot is volgens Amazon een nieuw type generatieve AI-aangedreven assistent dat bedoeld is voor zakelijke klanten en toegang nodig heeft tot bedrijfsgegevens om antwoorden te kunnen geven. Tegelijkertijd verzekert Amazon dat klantgegevens nooit zullen worden gebruikt om de software te trainen. In plaats daarvan kreeg Amazon Q zeventien jaar aan data van Amazon Web Services te verwerken, aldus Zeit Online. De chatbot kan onder meer overweg met Amazon S3, Dropbox, Confluence, Google Drive, Microsoft 365, Salesforce, ServiceNow en Zendesk. Zodra Amazon Q alle informatie heeft samenvoegt en klaar is om zijn eigen assistent in te zetten, genereert de chatbot een webapplicatie waartoe medewerkers toegang kunnen krijgen via het bestaande authenticatiesysteem van de klant. Amazon Q is momenteel beschikbaar als preview en zal binnenkort twee abonnementsvormen bieden.

Amazon is druk met de innovatieve tools. Afgelopen september heeft het platform ook al diverse nieuwe tools en diensten onthuld die zijn ontworpen om verkopers sneller te helpen groeien.