Twinkle | Digital Commerce

Maak een verschil deze feestdagen

2023-11-01
1120630
  • [visie]
  • 1:24

De feestdagen naderen en dat betekent maar één ding: drukte! De bestellingen vliegen straks weer de deur uit. Maar laten we dit jaar een stap verder gaan. Denk niet alleen aan omzet en winst, maar ook aan de positieve maatschappelijke impact die we kunnen maken door onze bedrijfsvoering te verduurzamen.

Als online retailers hebben we een enorme verantwoordelijkheid, voor zowel onze klanten als de planeet. Volgens onderzoek van McKinsey is de retailketen verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in Europa. Wij kunnen hierin een positieve rol gaan spelen; van bestelling plaatsen tot product afleveren. Hier zijn enkele manieren waarop we een verschil kunnen maken:

Duurzame verpakkingen

Een grote doos met veel lucht is niet meer van deze tijd. Kies voor recyclebare materialen, minimaliseer overtollig verpakkingsmateriaal en moedig klanten aan om te recyclen. Misschien is een herbruikbare verpakking iets voor jou?

Retourbeleid

Retouren zijn onvermijdelijk, vooral tijdens de feestdagen. Een uitstekende productbeschrijving en misschien een financiële bijdrage voor het retour kunnen hierbij helpen. Wordt er toch geretourneerd? Zorg dan dat het product terug op voorraad gaat; nieuw of als tweede kans.

Duurzame bezorging

Geef jij al aan in de check out welke bezorgoptie de laagste CO2-impact heeft? Vraag uit bij jouw bezorger hoe dit zit en hoe je samen de impact naar beneden kunt brengen.

Productaanbod

Klanten zijn steeds meer geneigd om duurzame keuzes te maken. We kunnen ze hierbij helpen door duurzamere alternatieven aan te bieden. Geef hierbij goed aan wat het duurzaamheidsvoordeel is.

Hulp nodig?

Klanten kijken steeds kritischer naar de impact van hun aankopen en ze verwachten dat bedrijven verantwoordelijkheid nemen. Als online retailers spelen we – zeker rond de feestdagen – hierin een cruciale rol.

Wil je stappen zetten, maar weet je niet goed hoe? Bij Thuiswinkel.org helpen we je graag op weg!

Ellen de Lange
Program Manager Sustainability