Twinkle | Digital Commerce

WHP Global neemt G-Star Raw over

2023-09-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

De Amerikaanse investeerder WHP Global neemt een meerderheidsbelang in denimmerk G-Star Raw. Het is niet bekend hoe groot het belang precies is. Bestaande aandeelhouders behouden wel een aandeel in het merk.

Onder meer oprichter Jos van Tilburg blijft daardoor verbonden aan het bedrijf. Het huidige management, met als ceo Rob Schilder, blijft de marketing- en productontwikkelingsfuncties van het merk aansturen vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam, evenals de groothandel, retail en e-commerce distributie.

‘G-Star Raw is een sterk digitaal denimmodemerk met een uitzonderlijk team waarvan wij denken dat het klaar is voor versnelde groei’, zegt Yehuda Shmidman, voorzitter en ceo van WHP Global. Met de Amerikaanse investeerder wil het merk inzetten op verdere wereldwijde groei. Oprichter Jos van Tilburg over de overname: ‘In WHP Global ervaren we de juiste strategische en financiële partner voor verdere mondiale en duurzame groei in de komende decennia, terwijl we trouw blijven aan ons kenmerkende product, onze toegewijde teams en onze loyale zakenpartners.’

Ceo Rob Schilder laat weten dat G-Star Raw vooral de aanwezigheid in de VS wil versterken en nieuwe productcategorieën wil aanboren.

De overname wordt later dit jaar afgerond. Het is niet bekend hoeveel de investeerder betaalt voor het aandeel.