Twinkle | Digital Commerce

PostNL’s Flora@Home op eigen benen verder

2023-09-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Flora@Home, de dienst die door PostNL in 2017 in het leven werd geroepen om retailers te helpen met het verkopen van bloemen en planten, gaat zelfstandig verder.

Met Flora@Home wilde PostNL zes jaar geleden in een markt stappen met veel potentieel. ‘Op dit moment zijn er nog weinig webwinkels die bloemen en planten aanbieden in combinatie met het bestaande assortiment. Voor webwinkels ligt hier een kans om door het aanbieden van deze sierteelt meer omzet te genereren', zo liet het bedrijf destijds weten.

PostNL was verantwoordelijk voor de inkoop en logistiek bij kwekerijen en verzending van pakketten. De afgelopen jaren hebben meerdere webwinkels in Europa gebruikgemaakt van deze service. Het eigendom van Flora@Home wordt binnenkort overgedragen aan Kwekerij Mostert, een plantenkwekerij in Nieuwerkerk aan den IJssel dat sinds 1961 bestaat.

Met Flora@Home kan Kwekerij Mostert verder inzetten op e-commerce, iets waar het bedrijf de afgelopen jaren al flink op inzette. Flora@Home wordt binnen de kwekerij de onderneming die e-fulfilment aan gaat bieden aan aangesloten webshops, retailers en marktplaatsen. De logistiek van Flora@Home zal worden geïntegreerd in het e-fulfilmentcentrum in Nieuwerkerk aan den IJssel, nu is dit nog gevestigd in Aalsmeer. Het volledige team van Flora@Home blijft behouden.