Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Werkveilig.Shop

2023-09-01
1000562
  • [interview]
  • 1:28

AED’s, BHV-producten, blusmiddelen, trainingsmateriaal en verbandkoffers: dat zijn de categorieën waarin Werkveilig.shop het assortiment heeft ingedeeld.

De stijgende vraag naar hulpverleningsartikelen, tijdens en na BHV-trainingen bij BHV Training Zeeland, was aanleiding voor die organisatie om een webshop op te tuigen. ‘Veel cursisten willen een brandblusser voor in de auto, een verbandkoffer voor thuis, en/of een AED voor hun werkplek’, vertelt Olivier de Puit. Hij is verantwoordelijk voor de gloedjenieuwe webshop en onderscheidt zich naar eigen zeggen van de grote jongens in de markt door diverse extra services te bieden. ‘Om te beginnen zijn wij onafhankelijk, we werken niet samen met een AED-merk. Dat betekent dat we eerlijk advies geven en zelfs op locatie kunnen komen om te kijken wat in dat specifieke geval de beste keuze zou zijn. Daarnaast kunnen mensen hun verbandkoffer of AED meenemen als ze hier een cursus volgen; aan het eind van de cursus staat die dan weer goedgekeurd voor ze klaar. Daarvoor rekenen we geen controlekosten. Verder proberen we klanten in de buurt te verrassen door op de dag van bestelling voor hun deur te staan om de order af te leveren’, aldus de webshopmanager. Last but not least zijn er sales promotions waarbij klanten een gratis product krijgen bij de aankoop van iets groots.

Er wordt momenteel gewerkt aan een registratiesysteem waarin mensen de houdbaarheid van hun brandblussers, AED, elektroden en dergelijke kunnen invullen om automatisch een herinnering te krijgen als de einddatum ervan verstrijkt. Daarnaast werkt men aan een online keuzehulp voor het aanschaffen van de juiste AED en buitenkast, zo laat De Puit weten. Bestellingen worden vanuit het magazijn verstuurd met PostNL. ‘Dat proberen we dezelfde dag nog te doen.’ De webshopmanager zet SEO in en gebruikt de social media van de BHV-tak om naamsbekendheid te genereren. Zodra de winkel wat beter is gevuld, wil hij starten met Google Ads.