Twinkle | Digital Commerce

Online verkoop Douglas goed voor bijna 32 procent van de omzet

2023-08-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:22

Over de eerste negen maanden van dit jaar kon Douglas een nettowinst van 44,9 miljoen euro voorleggen, een verbetering van ruim 120 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De grootste groei is te zien in de winkelverkoop met een stijging van 12,1 procent. De omzet in e-commerce steeg met 5,2 procent, meldt het Duitse Internetworld nadat Douglas de derde kwartaalcijfers over het boekjaar 2022/2023 heeft gepubliceerd. Volgens Douglas steeg de gecorrigeerde netto geconsolideerde omzet tussen april en juni met 9,7 procent tot ruim 910 miljoen euro. De keten rapporteert een geconsolideerd verlies van 26,1 miljoen euro. Vergeleken met hetzelfde kwartaal van vorig jaar is het verlies daarmee gehalveerd.

Douglas nu ook fysiek aanwezig in België

Online had de keten al de stap gezet naar onze zuiderburen, maar nu is er ook een fysieke winkel aanwezig en wel in Antwerpen. Of dit de eerste van velen is, wilde ceo Sander van der Laan niet zeggen in een interview met nieuwssite Gondola. ‘We kijken naar steden met minimum 60.000 à 70.000 inwoners. Dat kan Brugge, Gent of aan de kust zijn. We zien ook ruimte voor meer dan één winkel in Antwerpen’, aldus Van der Laan. ‘We zijn al langer succesvol in Nederland, Frankrijk en Duitsland, maar waren hier enkel online aanwezig. We denken dat er met onze formule en onze omnichannelstrategie absoluut potentieel is en dat de Vlaamse klant in ons aanbod geïnteresseerd is.’

Douglas heeft zo’n 2.400 filialen en is actief in 21 landen. In maart kondigde het bedrijf al aan uit te willen breiden naar andere landen.