Twinkle | Digital Commerce

Klarna lanceert shopping-functie in ChatGPT

2023-06-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:43

Klarna lanceert vandaag plugin in ChatGPT. De nieuwe integratie in de AI-chatbot van OpenAI helpt consumenten om te zoeken naar producten en zoekt bovendien naar beschikbare kortingscodes en coupons.

Betalings- en shoppingplatform Klarna integreerde al eerder AI in de app, om een gepersonaliseerde beleving te bieden. Nu is er ook een integratie van de dienst in ChatGPT. Enkele weken terug introduceerde het spraakmakende taalmodel van OpenAI plugins, voor betalende gebruikers. Aan de lijst met applicaties is nu de shopping integratie van Klarna toegevoegd. Ook die is alleen te gebruiken voor mensen met een abonnement op ChatGPT Pro.

Klarna ziet AI als een manier om online winkelen makkelijker te maken. ‘Weet je niet zeker wat je voor de verjaardag van je nichtje moet kopen die dol is op eenhoorns? Vraag het gewoon aan Klarna via ChatGPT en je krijgt een selectie van de allerbeste cadeau-ideeën met eenhoornthema te zien’, aldus het bedrijf in een persbericht. ‘Niet helemaal juist? Stuur de feedback rechtstreeks naar ChatGPT en zie hoe de nieuwe aanbevelingen binnenstromen.’

Hoe het werkt

  • Consumenten kunnen de Klarna-plugin installeren vanuit ChatGPT pro.
  • Zodra de plug-in geïnstalleerd is, kunnen ze ChatGPT om winkelideeën vragen en een selectie van producten of items krijgen die relevant zijn voor hun verzoek.
  • Shoppers hebben de mogelijkheid om verdere aanwijzingen te geven of om aanvullende productaanbevelingen te vragen.
  • Door op de productlink te klikken, kunnen consumenten het product direct kopen via een van de uitgelichte verkopers.

Automatische kortingscodes

Naast het vergemakkelijken van online shoppen, helpt AI ook om te zoeken naar kortingscodes. Zodra een klant bij de winkelwagen arriveert en er kortingsbonnen beschikbaar zijn bij de online verkoper, meldt Klarna dat er kortingen beschikbaar zijn waarmee bespaard kan worden. Het bedrijf meldt dat in de testfase in Nederland zo'n 2.500 kortingsbonnen verzilverd zijn waarmee gemiddeld 17 euro per transactie werd bespaard. Binnenkort wordt het ook gemakkelijker om prijzen te vergelijken tussen verschillende aanbieders. Klarna lanceerde in de VS recent een prijsvergelijkingstool waarmee gebruikers prijzen van retailers kunnen vergelijken en producten kunnen filteren op kleur, maat, klantbeoordelingen en meer. Deze functie komt volgens het bedrijf ook naar andere markten.