Twinkle | Digital Commerce

HP wint rechtszaak tegen 123inkt

2023-06-19
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

De Rechtbank in Den Haag heeft bepaald dat 123inkt moet stoppen met de verkoop van originele HP-cartridges zonder originele buitenverpakking. Het is niet de eerste keer dat HP en 123inkt onenigheid hebben met elkaar.

Dit meldt Emerce. HP sommeerde 123inkt te stoppen met de verkoop van diverse soorten HP-cartridges in milieuvriendelijke verpakkingen, omdat het bedrijf zich hiermee schuldig maakt aan merkbreuk en op deze manier onrechtmatig handelt. Die verpakking bestaat uit een kartonnen doos, met daarin de cartridges afzonderlijk geseald in plastic wat beschermt tegen lekken en verdamping. 123inkt heeft hier geen gehoor aan gegeven. De rechter heeft nu geoordeeld dat de originele verpakking essentiële informatie bevat en dus niet zomaar verwijderd mag worden. Alleen al aan proceskosten moet 123inkt zo’n 21.000 euro betalen. De webshop kan nog in hoger beroep gaan.

123inkt is al jaren een doorn in het oog van HP en er zijn diverse rechtszaken geweest om de verkoop te stoppen. Deze keer zit het gelijk aan de kant van HP.