Twinkle | Digital Commerce

Fixers maakt toch een doorstart

2023-06-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Reparatieketen Fixers blijft bestaan. De keten die vorige maand failliet ging, zal in ieder geval met vijf van de dertien winkels een doorstart maken, inclusief domeinnaam.

Dit bevestigde curator Victor Kruit tegenover RTL Z. Ondernemer Benjamin Albers van branchegenoot Monteur aan Huis heeft deze doorstart mogelijk gemaakt. Albers gaat verder onder de merknaam ‘Fixers’ en ziet een duidelijk voordeel in deze overname: ‘Wij helpen nu klanten met ICT-problemen op afstand, of komen bij hen voorrijden. Dankzij de overname kunnen klanten nu ook bij ons in de winkel komen.’ Daarnaast geeft Albers aan dat ze nu ook bij klanten van Fixers langs kunnen gaan. Hoeveel vestigingen en personeelsleden Albers precies overneemt, is nog onzeker. Maar vanaf 19 juni wil hij de winkels weer operationeel hebben, schrijft RTL Z.

Volgens de curator levert deze verkoop zo’n 175.000 euro op. Eerdere pogingen om een doorstart te realiseren, werden gehinderd door een ruzie over de domeinnaam. Deze bleek niet bij de failliete boedel te zitten, maar stond apart op naam van één van de oprichters. Albers neemt de extra kosten op de koop toe en heeft ook de domeinnaam overgenomen.