Twinkle | Digital Commerce

Zalando toont minimale verbetering, maar blijft wel in de min

2023-05-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Zalando heeft in het eerste kwartaal een omzetstijging van 2.3 procent genoteerd. In totaal behaalde het platform een omzet van ruim 2,2 miljard euro.

Op het gebied van winstgevendheid boekte Zalando ook resultaat. Vorig jaar was er nog sprake van een (bruto)verlies van 52 miljoen euro. In het afgelopen kwartaal draaide het bedrijf op dat vlak break even. Het nettoverlies komt ook de helft lager uit dan vorig jaar, maar is met -38,5 miljoen euro nog steeds niet om over naar huis te schrijven.

Volgens Zalando groeit het platform vooral door een toenemende vraag naar Zalando Lounge, het losse outletplatform van Zalando.

Waarom juist Zalando Lounge in trek is, wordt niet uitgelegd door Zalando. Op dat platform komen klanten tijdelijke aanbiedingen en kortingen tegen. Sinds enkele jaren kunnen verkooppartners er ook restvoorraden kwijt.

Zalando ziet wel in de resultaten terug dat de focus op winstgevendheid werkt, laat cfo Dr. Sandra Dembeck weten. Voor het volledige boekjaar verwacht Zalando een omzet die tussen de -1 en +4 procent verschilt met vorig jaar. Brutowinst moet tussen de 280 miljoen en 350 miljoen euro uitkomen.