Twinkle | Digital Commerce

Shein opent hoofdkantoor in Dublin

2023-05-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Fast fashionspeler Shein heeft sinds kort een adres in Ierland waar het hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) gevestigd is. Het kantoor in Dublin zal de strategische IT-hub voor EMEA huisvesten en fungeert als het hart van activiteiten in deze regio.

Het is niet voor het eerst dat Shein in de EMEA een pand in gebruik neemt. Zo heeft het bedrijf in 2022 drie nieuwe distributiecentra geopend, in Polen, Italië en de Verenigde Arabische Emiraten, waardoor het aantal centra is uitgebreid tot acht. Hiermee wil de fashionspeler de snelheid van uitvoering in de regio verbeteren. Daarnaast is Shein in 2023 van plan om ongeveer dertig pop-ups in de EMEA-regio te gaan hosten. Consumenten kunnen daar diverse producten bekijken en eventueel uitproberen. Volgens het bedrijf trok de pop-up in het Jervis Shopping Centre (Dublin) meer dan 4.000 bezoekers per dag.

Niet alleen Shein heeft een hoofdkantoor in Dublin. Pas geleden schreven we al dat PPD, het moederbedrijf van Pinduoduo en Temu, in zijn laatste aanvragen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een adres opgaf in Dublin als zijn ‘voornaamste uitvoerende kantoren’.