Twinkle | Digital Commerce

Flitsbezorger Flink toch niet overgenomen door Getir

2023-05-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Flink heeft investeerders gevonden die zo’n 150 miljoen euro in het Duitse bedrijf willen stoppen. Hierdoor is er geen sprake meer van een overname door de Turkse flitsbezorger Getir.

Eerder schreven we nog over een eventuele overname van Flink, waardoor Getir als winnaar uit de bus zou komen. Vanwege het niet rondkrijgen van een nieuwe financiering, leek noodverkoop de enige oplossing. Nu blijkt dat het de flitsbezorger toch gelukt is om nieuw kapitaal te vinden. Zo zal onder andere de Duitse supermarktketen Rewe vijftig miljoen euro gaan investeren. Dit meldt het Duitse online magazine Gründerszene. De waardering, die laatst op 2,5 miljard euro stond, is zeer fors gedaald. Flink is voor investeerders slechts ongeveer een miljard euro waard.

Naar wat blijkt waren er nogal wat spanningen achter de schermen met aandeelhouder Mubadala (Abu Dhabi), schrijft Gründerszene. Het staatsinvesteringsfonds was niet alleen één van de grootste financiers van Flink, maar is ook één van de grootste aandeelhouders van concurrent Getir. Omdat het fonds zou profiteren van deze fusie, werd er achter de schermen flink gepusht tot overname. Mubadala is niet meer betrokken bij deze investering.

Volgens het hoofdkantoor van Flink zullen ongeveer honderd van de ongeveer zeshonderd werknemers worden ontslagen.