Twinkle | Digital Commerce

‘Getir wil ook Flink overnemen’

2023-05-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

De consolidatie van de flitsbezorgmarkt zou weleens sneller kunnen plaatsvinden dan menigeen dacht. Volgens The Financial Times wil Getir - na Gorillas - ook concurrent Flink overnemen.

Onderhandelingen tussen de twee bedrijven zouden nog gaande zijn. De Financial Times sprak met enkele anonieme bronnen. Volgens die bronnen valt het niet uit te sluiten dat de deal uiteindelijk niet doorgaat. Maar dat beide bedrijven in gesprek met elkaar zijn, zegt wel wat over de wens om snel te willen consolideren.

Een overname zou betekenen dat een groot deel van de flitsbezorgers verdwijnt. In Nederland waren enkele jaren geleden nog vier flitsbezorgers actief: Getir, Gorillas, Flink en Zapp. Zapp vertrok als eerste, daarna nam Getir Gorillas over. Een overname van Flink zou betekenen dat Getir als winnaar uit de bus is gekomen, hoewel bij de overname van Gorillas dat merk onder de vlag van Getir is voortgezet.

Zowel Getir als Flink reageren niet op de geruchten, dus of de deal er daadwerkelijk aan te komen zit is lastig te verifiëren. Enig referentiepunt is dat de overname van Gorillas door Getir ook begon met dergelijke geruchten.