Twinkle | Digital Commerce

Flink stopt tijdelijk in Nijmegen

2023-02-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Flitsbezorger Flink staakt tijdelijk de activiteiten in Nijmegen. Vanaf zondag is het een periode niet meer mogelijk om daar bij het bedrijf te bestellen. Het bedrijf sluit een dark store in het centrum van de stad, om voor eens en voor altijd af te zijn van het juridische gesteggel met de gemeente.

Dat schrijft De Gelderlander. Flink ligt al langere tijd met de gemeente overhoop, die laatste vindt dat dark stores niet onder ‘detailhandel’ vallen. Flink stapte daarom naar de rechter. Die besloot in het voordeel van de gemeente, waarop Flink niet langer vanuit het pand mocht bezorgen. Dat gebeurde alsnog, waardoor verschillende boetes vielen.

Flink wil nu ‘een streep onder het verleden zetten’ en gaat voor een nieuwe start, in een nieuw pand buiten het centrum. ‘We verwachten op zeer korte termijn te openen op de nieuwe locatie, waarvoor maanden geleden een vergunning is aangevraagd. Die plek past bij de voorwaarden van de gemeente: buiten het centrum, langs een doorgaande weg’, aldus een woordvoerder van Flink tegen de krant.

De exacte locatie is vanwege het nog lopende vergunningtraject nog niet bekendgemaakt.