Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo: break even in tweede helft 2022

2023-01-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Maaltijdbezorger Deliveroo lijdt niet langer verlies, althans in de tweede helft van vorig jaar. Toen werd voor het eerst een break even resultaat behaald. Voor het huidige jaar wordt zelfs winst verwacht.

Het is het resultaat van grote kostenbesparingen bij het bedrijf. Zo werd besloten om uit Nederland te vertrekken, omdat hier teveel moest worden geïnvesteerd. Volgens ceo Will Shu ziet het bedrijf sinds het zich meer toespitst op winstgevendheid, het resultaat onder de streep – logischerwijs – verbeteren. En dat terwijl de omzet op het platform afneemt. Zo daalde het handelsvolume in het vierde kwartaal met 6 procent en wordt er minder besteld, omdat de prijzen bij restaurants stijgen.

Definitieve cijfers van Deliveroo worden pas in maart bekendgemaakt. De verwachting is dat er dan alsnog rode cijfers over 2022 worden geschreven, aangezien het break even draaien van Deliveroo over brutoresultaat (Ebitda) gaat en niet over nettoresultaat.

Toch lijken de kostenbesparingen zijn vruchten af te werpen bij maaltijdbezorgers. Zo zorgde eenzelfde tactiek bij concurrent Just Eat Takeaway.com deze week ook voor het nodige optimisme, ook toen ging het over het tweede deel van 2022.