Twinkle | Digital Commerce

Marcel Landeweerd vertrekt bij WebwinkelKeur

2022-12-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Oprichter Marcel Landeweerd vertrekt na twaalf jaar bij e-commerce keurmerk WebwinkelKeur. De huidige directeur Daan Vaneker draagt de dagelijkse leiding over aan Frank Hautvast.

Landeweerd richtte als pas afgestudeerd UT student twaalf jaar geleden WebwinkelKeur op als alternatief voor kleinere webshops. In de jaren erop breidde WebwinkelKeur snel uit met onder andere een reviewsysteem voor klanten, badges voor goed ondernemerschap en een netwerkorganisatie met juristen die geschilbemiddeling kan uitvoeren.

Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een netwerk van 9.000 leden en een team van 15 personen. Ook zette het de stap naar het buitenland, onder andere in Spanje, België en Kroatië. Na twaalf jaar vindt Landeweerd het tijd voor iets nieuws. Hij gaat zich verdiepen in sociaal ondernemerschap en heeft daarbij ideeën voor een nieuw bedrijf. Hij laat weten: ‘Ik ben enorm trots op wat we de afgelopen twaalf jaar hebben neergezet en heb er alle vertrouwen in dat Frank nog veel meer mooie mijlpalen gaat behalen.’

Hautvast gaat WebwinkelKeur verder in Nederland uitbouwen, Vaneker gaat zich richten op de uitrol van het internationale zustermerk TrustProfile.