Twinkle | Digital Commerce

Carrefour test autonoom vervoer

2022-12-06
1000562
  • 0:53

De Franse supermarkt Carrefour doet in samenwerking met Goggo Network een test met een autonoom bezorgvoertuig in Parijs.

Tijdens de test zal de wagen op verschillende openbare wegen rijden en zo’n 15 kilometer afleggen met maximale snelheden van 70 kilometer per uur. Volgens Carrefour maakt de proef het mogelijk om meer klanten te bedienen en tijden en transportkosten te beperken.

Voor klanten is het daarnaast eenvoudig, stelt het bedrijf. Zij plaatsen een bestelling in de app of webshop van Carrefour en kiezen een bezorgmoment. De dienst is vooralsnog alleen beschikbaar in het nabij Parijs gelegen Plateau de Saclay, dat ook wel de Franse Silicon Valley wordt genoemd.

‘Als digitaal retailbedrijf willen we gebruikmaken van digitale technologieën en innovaties om nieuwe diensten voor onze klanten te ontwerpen en te testen’, stelt Elodie Perthuisot, die bij Carrefour verantwoordelijk is voor e-commerce, data en digitale transformatie. ‘Door onze krachten te bundelen met een innovatieve startup tonen we aan hoe dynamisch Carrefour is als het gaat om de ontwikkeling van de logistiek en retaildiensten van de toekomst.’