Twinkle | Digital Commerce

Thuiswinkel.org gaat internationaal met Shopping Secure

2022-11-30
1120630
  • 2:14

Met Shopping Secure, het internationale zusje van Thuiswinkel Waarborg, certificeert Thuiswinkel.org ook Nederlandse webwinkels die over de grens verkopen. Hiermee worden webwinkels in 12 landen gecertificeerd op basis van relevante Europese wetgeving. Zo weet je zeker dat je met jouw webshop(s) ook aan de geldende wet- en regelgeving in andere Europese landen voldoet. Daarnaast straal je onder Europese klanten vertrouwen uit met het Shopping Secure- logo en -certificaat.

Compliant zijn met de lokale e-commerce wet- en regelgeving in het buitenland

“Met Shopping Secure zorgen we dat onze cross-border verkopende leden compliant zijn met de lokale e-commerce wet- en regelgeving in maar liefst 12 Europese landen. Daarmee helpen we garanties en vertrouwen in het buitenland op te bouwen. Onze website is vertaald, waardoor consumenten in hun eigen taal kunnen lezen waar de certificering voor staat”, vertelt Marlene ten Ham.

Webwinkels die cross-border (gaan) verkopen doen er goed aan om zich in te lezen in de markt. “De wetten en regels zijn overal in Europa anders, kijk bijvoorbeeld maar naar de Duitse verpakkingswetgeving. Als je niet weet waar je je aan moet houden, kun je flinke boetes krijgen”, zegt Ten Ham. Via de certificering krijg je inzicht in de regels en welke stappen je nog moet zetten om wel te voldoen.

Een van de webwinkels die zich in alle landen heeft laten certificeren, is vidaXL. “Wij zijn heel tevreden met de certificering in alle 12 landen. Door de uitgebreide certificering weten we nu zeker dat we voldoen aan alle lokale wet- en regelgeving. Zo weten ook buitenlandse consumenten dat ze veilig en vertrouwd bij ons kunnen shoppen,” zegt Frank Haenen, webshopmanager bij vidaXL.

Certificering op basis van Europees recht

Om het Shopping Secure-keurmerk te mogen voeren, doorlopen online retailers een certificering op basis van de Europese wet- en regelgeving, dit wordt door de onafhankelijke partner ICTRecht uitgevoerd. Deze Europese juridische toetsing is een aanvulling op de certificering die leden van Thuiswinkel.org doorlopen. Op deze manier worden webwinkels zowel voor hun Nederlandse webshop als voor hun buitenlandse shop(s) gecertificeerd.

De volgende stap in het veiliger maken van het online landschap

“Met deze certificering zetten we een volgende stap in het veiliger maken van het (internationale) online landschap. Voor Nederlandse webwinkels is er letterlijk nog een wereld te winnen over de grens. Met dit keurmerk krijgen ze van de consument het vertrouwen dat zo hard nodig is om succesvol over de grens te kunnen verkopen”, aldus Ten Ham. Niet iedereen kan namelijk zomaar lid worden van Thuiswinkel.org en Shopping Secure. Deze keurmerken staan voor veilig en betrouwbaar online shoppen in Nederland en over de grens. Al onze leden moeten zich aan de geldende wet- en regelgeving houden. Consumenten hebben met cross-border e-commerce extra behoefte aan zekerheid bij hun online aankopen. Doordat jouw webshop wordt gescand op beveiligingslekken, juridisch wordt getoetst en een financiële monitoring doorloopt, weten (internationale) klanten dat ze bij jou veilig kunnen shoppen.

Wil je meer weten over Shopping Secure? Ga dan naar onze site en lees meer via www.thuiswinkel.org/webshops/diensten/shopping-secure/.