Twinkle | Digital Commerce

MediaMarkt en Saturn: meer synergie online

2022-10-31
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

MediaMarktSaturn-onderdelen MediaMarkt en Saturn gaan in thuismarkt Duitsland meer met elkaar samenwerken, vooral op het gebied van advertenties en assortiment.

Vanaf komend jaar komen de retailers in eerste instantie met gezamenlijke acties en reclamecampagnes, die de beide merken moeten versterken. ‘Het is belangrijk dat we ons onderscheiden van de concurrentie, maar niet van elkaar’, stelt Sascha Mager, verantwoordelijk voor de Duitse tak van MediaMarktSaturn.

Ook gaan de beide retailers dus samenwerken op het gebied van assortiment en zullen ze bestaande diensten gaan combineren. Zo legt het bedrijf uit aan e-tailment: ‘Als een product bijvoorbeeld niet in de ene webshop beschikbaar is, wordt gekeken of het product wel bij de andere webshop verkrijgbaar is.’ Dat geldt overigens ook in de fysieke winkels. Zo kunnen winkelmedewerkers beide webshops gebruiken en zijn alle winkels van de formules straks geschikt voor click and collect.

Tot slot moet de samenwerking ervoor zorgen dat in de toekomst klanten in alle aanwezige markten gebruik kunnen maken van reparatiediensten.