Twinkle | Digital Commerce

B2B-betalingsbedrijf Mondu breidt uit naar Nederland

2022-10-13
1000562
  • 0:48

Na de lancering van de buy-now-pay-later (BNPL)-diensten voor B2B-bedrijven in de DACH-regio, breidt het Duitse FinTech-bedrijf Mondu nu ook uit naar Nederland.

Het bedrijf heeft een kantoor geopend in Amsterdam en is een grote wervingscampagne gestart. Mondu werd eind 2021 opgericht door Malte Huffmann, Gil Danziger en Philipp Povel en lanceerde een BNPL-oplossing voor zakelijke verkopers en marktplaatsen. Door deze betaaloplossingen, die al beschikbaar waren in Duitsland en Oostenrijk, krijgen zakelijke verkopers de mogelijkheid om hun klanten achteraf en/of in termijnen te laten betalen voor online zakelijke aankopen.

Volgens medeoprichter en co-ceo Philipp Povel was Nederland een logische volgende markt om te betreden: ‘Nederland heeft een moderne handelsmarkt: 48 procent van de B2B-bestellingen wordt online geplaatst. Dit jaar zullen de B2B e-commerce inkomsten uit fysieke goederen in Nederland alleen al ongeveer 39 miljard euro bedragen. De verwachting is dat die inkomsten stijgen tot  55,6 miljard euro in 2025.’