Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn voegt digitale betaalpas toe aan app

2022-10-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Albert Heijn introduceert een digitale betaalpas in zijn app. Daarmee kunnen klanten met hun eigen betaalpas afrekenen in de app en hoeven ze dat niet meer aan de deur te doen.

Volgens het bedrijf hoeven klanten eenmalig hun betaalpas in de app te activeren en kunnen zij bij hun bestelling in de app of op de site van de nummer 2 van de Twinkle100 kiezen voor die betaalmethode. Op de rekening van de klant wordt een reservering gemaakt die na het bezorgen van boodschappen en het verrekenen van statiegeld van ingeleverde flessen of kratten definitief wordt gemaakt. Als de bezorger aan de deur is geweest, ziet de klant de factuur in de AH-app.

Volgens de supermarkt is de digitale betaalpas een volgende stap in de digitalisering van het uitgebreide klantprogramma van Albert Heijn. ‘In onze app komt alles samen wat je nodig hebt voor je dagelijkse boodschappen: de bonuskaart, boodschappenlijstjes, kassabonnen, zegels en al je favoriete recepten’, stelt Arnoud van Daalen, directeur digitaal & e-commerce bij Albert Heijn.

Voor de digitale betaalpas werkt Albert Heijn samen met Adyen, ING, Mastercard en Rabobank. De introductie gebeurt gefaseerd vanaf volgende week. Op dit moment is het alleen beschikbaar voor klanten van ING en Rabobank.