Twinkle | Digital Commerce

Smartphonehoesjes plant uitbreiding naar Verenigd Koninkrijk

2022-09-13
1000562
  • 1:11

Smartphonehoesjes.nl heeft sinds 2018 ieder jaar twintig procent omzetgroei en verwacht in 2025 te verdubbelen. Dat meldt Tanja Strump, countrymanager DACH bij de Smartphoneaccessoires webshop tijdens een keynote op het CrossBorder Event.

‘Ons doel is om de nummer één pure player in accessoires voor mobiele devices in Europa te worden’, aldus Strump. ‘Op kortere termijn willen we in 2025 onze omzet via de B2C webshops verdubbelen.’

Een van de middelen om dat doel te bereiken is door schaalbare internationalisering. ‘We hebben onderzocht waar nog ruimte ligt om te groeien, en de markten met de meeste potentie zijn voor ons Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.’ In 2025 moeten laatstgenoemde markten goed zijn voor een kwart van de omzet.

Expansie

De Leusdense online retailer was begin 2021 buiten Nederland al actief in België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk. In dat jaar begon het bedrijf aan verdere expansie. Gedurende het jaar migreerde de pure player alle verkoopkanalen naar Magento 2 en staan alle kanalen op één platform. Tussen september 2021 en maart 2022 gingen Italië (Smartphonecover.it) en Spanje (Fundasdemovil.es) al live.

Na die laatste livegang is de expansie tijdelijk gepauzeerd, aldus Strump. Het Verenigd Koninkrijk moet dus nog even wachten op zijn smartphonehoesjes. ‘In onze core markten valt nog veel te verbeteren, daar richten we ons nu op voor we weer met nieuwe projecten van start gaan.’