Twinkle | Digital Commerce

Instabox en Budbee worden Instabee

2022-09-19
999562
  • 0:56

De Zweedse pakketbezorgingsbedrijven Instabox en Budbee gaan fuseren. Daardoor ontstaat een nieuw bedrijf – genaamd Instabee – met meer slagkracht om te investeren in duurzame last mile bezorgdiensten.

Dat de bedrijven besluiten om samen verder te gaan ligt voor de hand. Beide bezorgdiensten zijn gespecialiseerd in duurzame bezorging en investeren daarnaast in pakketbezorging via kluiswanden. ‘Ik denk dat dit een hele goede fit is tussen twee bedrijven die veel waarden delen’, reageert Alexis Priftis, oprichter van Instabox. ‘Wederzijds respect en bewondering is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen en ik ben blij dat we nu samen achter het doel kunnen staan om e-commerce bezorgingen verder te transformeren met een obsessie voor klantervaring en duurzaamheid.’

Beide bedrijven waren al in Nederland actief. Instabox na de overname van Red je Pakketje in 2021. Budbee is hier al wat langer actief en begon in 2019.

De fusie moet nog worden goedgekeurd door de Zweedse mededingingsautoriteit. Budbee’s oprichter Fredrik Hamilton wordt de nieuwe ceo van de holding. Alexis Priftis wordt ‘Executive Chairman of the Board’.