Twinkle | Digital Commerce

2dekansje.com zet met Franse start verder in op internationale groei

2022-08-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Retourenplatform 2dekansje.com breidt voor de tweede keer in een jaar tijd uit naar een nieuwe markt. Na de Duitse start in maart komt daar nu Frankrijk bij.

Het platform heeft in Frankrijk de website 2echoix.fr geopend, in Duitsland is het bedrijf actief onder bwareshop.de. ‘We willen met ons unieke concept blijven uitbreiden’, aldus medeoprichter Enri Meijers. ‘Door de inzet en vertrouwen vanuit het team, diverse retailers en leveranciers door te zetten naar de Franse markt.’ Volgens Meijers is de vraag naar geretourneerde producten het afgelopen jaar fors toegenomen. ‘De populariteit van tweedekansjes overtreffen de verwachtingen.’

Op 2dekansje.com worden producten aangeboden die prima in orde zijn, maar die om wat voor reden dan ook geretourneerd zijn. Bijvoorbeeld omdat de verpakking kapot is of omdat het product niet is wat men ervan had verwacht. Dat concept slaat blijkbaar aan. Het bedrijf bestaat nog maar sinds 2018 en moest onlangs al uitbreiden naar een groter pand in Nieuwveen.