Twinkle | Digital Commerce

Dirk start proef met Too Good To Go

2022-08-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Supermarkt Dirk start deze week een proef met anti-verspillingsapp Too Good To Go. Negen winkels van de keten doen er aan mee.

Klanten kunnen gedurende zes weken bij de filialen een Magic Box, Brood Box of Groente en Fruit Box kiezen. In die boxen zitten producten die tegen de uiterste houdbaarheidsdatum zitten – daardoor niet meer in de schappen kunnen liggen – maar nog wel goed genoeg zijn voor consumptie.

‘Goed eten waar veel tijd, energie, zorg en aandacht aan is besteed door boeren, bakkers en fabrikanten mag niet zomaar weggegooid worden’, vinden zowel Too Good To Go als Dirk. De supermarkt stuurt al het overgebleven vlees al naar lokale voedselbanken of VoedselSurplus.

‘Door deze pilot met Too Good To Go kunnen we kijken of onze klanten interesse hebben in het aankopen van deze boxen tegen een gereduceerd bedrag. Met de Too Good To Go boxen zetten klanten een lekkere, goedkopere en verrassende maaltijd op tafel, maar dragen zij ook hun steentje bij in het voorkomen van voedselverspilling en dus de impact op het milieu. Win-Win dus’, stelt manager algemene zaken en kwaliteit & duurzaamheid Uwe Saueressig van Dirk.

Klanten kunnen via de app van Too Good To Go zien welke Dirk-winkels nog boxen hebben. Deze zijn via de app te bestellen en kunnen daar ook worden afgerekend.