Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Onlinekringlopen.nl

2022-06-13
1000562
  • [interview]
  • 1:28

Rondneuzen in het gehele aanbod van alle aangesloten kringloopwinkels, of struinen per winkel: beide is mogelijk op Onlinekringlopen.nl.

Liefhebbers van kringloopwinkels, tweedehands producten en schatzoekers kunnen sinds dit voorjaar ook online hun hart ophalen en gericht zoeken per categorie of stijl, of in het totale aanbod per winkel. ‘Elke aangesloten kringloopwinkel heeft namelijk binnen ons platform ook zijn eigen shop’, vertelt Manon Peeters, die samen met Mascha de Rooij Onlinekringlopen.nl bedacht en oprichtte. ‘Wij zijn al jaren fervente kringloopwinkelfans.’ Het blijkt als kringloopshop heel moeilijk om vanaf nul een webshop te bouwen waarmee iedereen in het bedrijf overweg kan, weten de oprichters. Want naast het feit dat elke winkel een uniek assortiment producten verkoopt en er geen sprake is van een voorraad identieke artikelen, speelt er een andere bijzonderheid, vertelt Peeters: ‘Er werken in de kringloopbranche veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij hebben zeer verschillende niveaus. Dus moet de software toegankelijk zijn voor een heel brede groep om mee te werken.’

Het systeem is opgezet door developer Maurice Lourens. ‘Het is volledig in ons beheer. Er is geen sprake van opensource software, plug-inns of servers met te weinig capaciteit. Dat maakt ons flexibel en toekomstbestendig’, vervolgt Peeters. De aangesloten winkels kunnen zelf bepalen of klanten wel of niet online kunnen afrekenen, en of bestellingen opgestuurd dan wel afgehaald kunnen worden. Winkels die mee willen doen kunnen direct van start met hun eigen webshop en eigen URL: naamvandewinkel.onlinekringlopen.nl. De te verkopen spullen die ze uploaden staan direct ook in de overkoepelende webwinkel Onlinekringlopen.nl, dat daarmee fungeert als een soort grote catalogus.

Voor naamsbekendheid en bereik worden de socials ingezet. Gezamenlijk met alle winkels de afzetmarkt vergroten en bovendien een grote online speler worden is het doel van het platform. ‘En zo vergroten we ook de aandacht voor duurzaam tweedehandskopen’, besluit de oprichter.