Twinkle | Digital Commerce

Blokker breidt eigen bezorgdienst uit met elektrische driewielers

2022-06-10
1000562
  • 1:04

Blokker gaat voor zijn eigen bezorgdienst ‘Blokker Express’ nu ook gebruikmaken van elektrische driewielers. De winkelketen start daarvoor een pilot in Leeuwarden.

Blokker begon met de bezorgservice ten tijde van de coronapandemie, toen vanwege gedwongen winkelsluitingen winkelmedewerkers online bestellingen bij klanten thuis brachten. Uit die bezorgdienst kwam vorig jaar een samenwerking met Packaly. Nu gaat Blokker dus een stap verder. Voor de inzet van de elektrische driewielers werkt het bedrijf samen met Carver Cargo. Volgens Blokker een ‘mooie tweede stap richting CO2-neutrale bezorging’.

De Carver – zoals de driewieler heet – kan een bereik hebben tot 130 kilometer en een maximumsnelheid van 45 of 80 kilometer per uur. De pakketten worden bezorgd door Blokker-medewerkers. Omdat deze producten rechtstreeks vanuit het winkelmagazijn worden gehaald, kunnen volgens het bedrijf bijna alle pakketjes dezelfde dag nog worden bezorgd.

‘Ik ben trots op het enthousiasme en ondernemerschap van onze medewerkers die hebben aangegeven zelf graag pakketjes aan huis te willen bezorgen. Ceo Jeanine Holscher: ‘Snel en duurzaam bezorgen wordt steeds meer de norm binnen het retaillandschap en de elektrische driewieler van Carver biedt ons een hele mooie bezorgmogelijkheid die naadloos aansluit bij onze strategie. Ik zie dit dan ook als een uitgelezen mogelijkheid om service met duurzaamheid te combineren.’