Twinkle | Digital Commerce

Ook Flink wil pandjes opleuken

2022-05-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

In navolging van Getir gaat nu ook Flink aan de slag met het opleuken van zijn dark stores. De flitsbezorger organiseert een ontwerpwedstrijd om het uiterlijk van een nieuwe hub in Amsterdam te bepalen.

De flitsbezorgers willen zich meer aanpassen aan de buurt. Eerder ondertekenden ze een gedragscode, waarin onder andere werd afgesproken dat ze de locaties van de dark stores zorgvuldiger gaan selecteren. Getir kondigde vervolgens aan een ‘art store’ te openen in Rotterdam, met als doel een ‘betere buur’ te worden. Flink legt de bal meer bij de creatieve geest van omwonenden. Zo wordt een ontwerpwedstrijd voor ‘creatieven, lokale artiesten en buurtbewoners’ georganiseerd. ‘We willen niet alleen voor de buurt klaarstaan en naar ze luisteren, maar ook samen met hen de uitstraling van het straatbeeld verbeteren’, stelt managing director Benjamin Zagel.

De ontwerpen worden beoordeeld door rapper Dio, kunstenaar Sjoejeng Tsao, een buurtbewoner en de manager van de Flink-hub. De winnaar krijgt 5.000 euro en ziet dus zijn ontwerp op de ramen van de hub.