Twinkle | Digital Commerce

Instagram breidt product tagging uit

2022-04-20
1000562
  • 1:02

Social mediaplatform Instagram staat vanaf nu alle Amerikaanse gebruikers van de app toe om product tags aan feedposts toe te voegen.

Wanneer iemand op zo’n producttag klikt kunnen ze gedetailleerde informatie krijgen over het product en direct aanschaffen. De functie is nu beschikbaar voor iedereen in de Verenigde Staten, het is nog niet bekend wanneer dit wordt uitgebreid naar de rest van de wereld. In Nederland is het voor een geselecteerde groep al wel mogelijk om product tags toe te voegen aan feedposts. Daarnaast geeft het platform aan dat het ook bezig is om product tags te ontwikkelen voor stories.


Eerder liet Adam Mosseri, het hoofd van Instagram, al weten dat het social mediaplatform meer ruimte maakt voor social shopping. Dat gebeurt onder andere met verschillende tools die verkopen via de app gemakkelijker maken.

Instagram is niet het enige sociale medium dat zich steeds meer richt op social shopping. Bedrijven als Pinterest, Snapchat en Facebook breidden hun social shopping opties eerder al uit. Er is dan ook een verschuiving gaande waarbij consumenten steeds vaker winkelen via social media. Volgens een NPD-rapport uit 2021 waar Retail Dive over schrijft leidde bij 51 procent van de respondenten een bericht op social media tot een aankoop.