Twinkle | Digital Commerce

Spiru trekt nieuwe investeerder aan

2022-04-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Groningse webshop voor spirituele artikelen Spiru heeft in het onlangs gestarte investeringsbedrijf Veams van ondernemer Henk Jan Bijmolt een nieuwe investeerder gevonden.

Spiru, dat in 2019 nog kans maakte op de Beste Starter Award bij de Shopping Awards, levert in Nederland, België, Duitsland en Spanje. Voor de volgende groeifase was het bedrijf uit Groningen op zoek naar een investeerder. Die vond het in Veams, het onlangs opgerichte investeringsvehikel van ondernemer Henk Jan Bijmolt, de oprichter van Gadero.

Medeoprichter Yorick Keijzer. ‘Dit is het perfecte moment geweest voor ons als bestuurders om te reflecteren. Wat kunnen we beter doen? Wat kunnen we anders doen? Cas en ik merken dat we in deze nieuwe fase ervaring missen, daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner. Iemand met kennis, ervaring, netwerk en middelen. En nog belangrijker: iemand die onze visie op het merk Spiru deelt. Deze hebben we gevonden in Henk Jan Bijmolt. We kennen Henk Jan bovendien nog uit ons vorige development bedrijf. Dat maakt de keuze nog gemakkelijker.’

Bijmolt verkocht onlangs nog de resterende aandelen van Gadero aan investeerder Egeria, om zich meer te richten op zijn eigen investeringsbedrijf.