Twinkle | Digital Commerce

Jumbo: voorlopig nog geen e-commerce in België

2022-04-11
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Supermarkt Jumbo denkt er voorlopig nog niet aan om online in België te beginnen. Het bedrijf wil eerst opschalen met fysieke winkels, voordat het daar online begint.

Dat vertelt ceo Frits van Eerd in gesprek met De Tijd. Jumbo beschikt momenteel over achttien winkels bij onze zuiderburen. Maar volgens Van Eerd is het pas tijd om aan e-commerce te denken als het bedrijf daar zo’n honderd winkels heeft. ‘Als je een keten wilt bouwen, doe je dat niet met achttien winkels. Dan is honderd echt het minimum. (…) Als we honderd winkels hebben, zou het logisch zijn dat we met e-commerce beginnen.’

Volgens de topman zit Jumbo sowieso nog in de ‘experimentele fase’ in België. Een uitbreiding naar Wallonië staat dan bijvoorbeeld ook nog niet op de planning.

Ondanks dat Jumbo zelf nog niet aan e-commerce wil in België, heeft het daar al wel een samenwerking met flitsbezorger Gorillas. Daarbij wordt de Belgische tak van Gorillas voor het grootste deel van haar assortiment beleverd door Jumbo. Die samenwerking geldt voor Antwerpen.