Twinkle | Digital Commerce

1,5 miljoen Nederlanders kopen tweedehands kleding online

2022-03-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Zo’n anderhalf miljoen Nederlanders hebben het afgelopen jaar minstens één keer tweedehands kleding via een online platform aangeschaft. Dat aantal neemt naar verwachting de komende tijd toe.

Dat blijkt uit een peiling van marktonderzoeker No Ties onder ruim 1.600 Nederlanders. 11 procent van hen geeft daarin aan de afgelopen twaalf maanden weleens tweedehands mode te hebben aangeschaft via een online platform. Populaire platforms daarvoor zijn Marktplaats en Vinted, maar ook eBay, Etsy en de marktplaats van Facebook worden daar vaak voor gebruikt.

Het ligt in de lijn der verwachting dat dat aantal de komende tijd alleen maar toeneemt. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 22 procent van de ondervraagden van plan is om in de toekomst online tweedehands kleding te gaan kopen. In de praktijk zou dit neerkomen op zo'n drie miljoen mensen. Volgens de marktonderzoekers zijn het vooral vrouwen die deze kleding via de platforms aanschaffen. Ook zijn het vooral hoger opgeleiden consumenten die dit doen.