Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Glunder

2022-03-14
1000562
  • [interview]
  • 1:29

De broers Ramon en René van Soelen zijn de oprichters en eigenaren van Glunder. In hun webshop verkopen ze flexibele abonnementen op mondverzorgingsproducten. Maar eenmalig bestellen is ook mogelijk.

‘Onze doelstelling is klanten een optimale mondverzorging te bieden. Daarbij willen we de klant ontzorgen: zijn ragers mogen nooit op zijn, de tandenborstel moet op tijd worden vervangen, er moet een nieuwe tube tandpasta in huis zijn voordat de laatste leeg is’, vertelt Ramon van Soelen. ‘Dat vinden we een mooie uitdaging.’ Het abonnement, dat door de eigenaren en in de webwinkel ook naleverservice wordt genoemd, bestaat eruit dat klanten (Glunderaars) om de acht weken de producten ontvangen die ze graag en vaak gebruiken. Volgens de Van Soelens bieden ze op Glunder.nl alleen de beste producten aan. ‘Ons assortiment van enkel A-merken is namelijk samengesteld in overleg met mondhygiënisten’, meldt Van Soelen.

De webwinkel verschilt van concullega’s door de flexibele service en het complete assortiment, vindt de mede-eigenaar. ‘Voor 16 uur besteld is morgen in huis. En drie dagen vóór de naleverservice sturen we een mailtje zodat een klant eventueel nog iets aan zijn bestelling kan aanpassen.’ Het blijkt volgens hem overigens nog wel een uitdaging om potentiële klanten ervan te overtuigen dat het abonnement echt flexibel is en dat het elk moment aangepast kan worden. Voor logistiek en distributie werken de Van Soelens samen met gespecialiseerde partijen. Producten zijn ruim op voorraad en de orders worden bezorgd door GLS.

De eigenaren zorgen voor naamsbekendheid door micro-influencers in te zetten en samen te werken met tandartsen en mondhygiënisten. ‘Daarnaast proberen we onze website zo goed mogelijk te optimaliseren. We willen creatief zijn en vinden het leuk om verschillende dingen te proberen. Zo hadden we onlangs een samenwerking met HelloFresh, waarbij producten van ons meegingen in hun boxen’, besluit Van Soelen.