Twinkle | Digital Commerce

Dit zijn de landen waar Wish stopt

2022-03-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Het Amerikaanse shoppingplatform Wish blijft actief in de meeste Europese landen, waaronder Nederland. Het bedrijf maakte dit weekend bekend op welke resterende 61 landen het de komende jaren de focus legt.

Vorige week werd bekend dat Wish zich terugtrekt uit 79 landen. Aanleiding daarvoor zijn de tegenvallende resultaten in het vierde kwartaal van vorig jaar. De omzet van het shoppingplatform kelderde met 64 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In een toelichting op de cijfers kondigde ceo Vijay Talwar een herstructureringsplan aan. Het bedrijf schrapt 15 procent van de FTE’s, zo’n 190 werkplaatsen. Bovendien beëindigt het platform zijn activiteiten in 79 landen. Volgens Talwar drukken deze landen stevig op de marges. Wish zal nog actief blijven in 61 markten, waar wel goede financiële resultaten worden behaald.

Dit weekend maakte Wish bekend in welke landen het verdergaat. Dat gaat met name om economisch krachtigere markten, waaronder vrijwel de gehele Europese Unie. De gehele lijst met landen waar Wish aanwezig blijft en waaruit het platform zich terugtrekt is hier te vinden.