Twinkle | Digital Commerce

Jumbo 'coacht' klanten met app naar gezonder eetpatroon

2022-02-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Supermarkt Jumbo lanceert vandaag zijn vernieuwde Foodcoach app die moet helpen bij het maken van gezondere keuzes. Met de app kunnen klanten een product scannen en direct vervangen door een alternatief dat past in de Schijf van Vijf.

Met de vernieuwde app kun je een product in de supermarkt scannen om een gezonder alternatief te vinden. De Jumbo Foodcoach app geeft een ‘Goede Wissel’ of ‘Gouden Wissel’ aan. De ‘Goede Wissel’ is een vergelijkbaar gezonder alternatief en dus een kleine stap in de goede richting. De ‘Gouden Wissel’ is een product dat in een productgroep valt die past in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Koppeling met Jumbo.com

Naast de productwissels beschikt de app over ruim 1500 recepten voor gerechten. De ingrediënten daarvoor zijn met één druk op de knop toe te voegen aan de boodschappenlijst. Een koppeling met Jumbo.com zorgt ervoor dat klanten de boodschappen direct kunnen bestellen en laten thuisbezorgen.

De app is ontwikkeld in samenwerking met topsportexperts van NOC*NSF, TeamNL, Team Jumbo-Visma en PSV en werd al gebruikt en getest door topsporters. Fanatieke sporters kunnen in de app blijven een speciale functie aanzetten voor extra support in de vorm van een persoonlijk voedingsplan om hun sportprestaties te verbeteren. In de toekomst volgt ook een toegespitst aanbod voor klanten met andere persoonlijke doelstellingen, zoals plantaardig eten.