Twinkle | Digital Commerce

Ikea sluit zich aan bij Too Good To Go

2022-02-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Woonwinkel Ikea gaat in Nederland een partnerschap aan met Too Good To Go, alle dertien winkels worden aangesloten bij de anti-verspillingsapp.

Daarmee is Nederland het achtste land waar Ikea samenwerkt met Too Good To Go. De woonwinkel biedt overgebleven producten uit het restaurant en de Zweedse delicatessenwinkel -zoals de balletjes- tegen een gereduceerd tarief aan. Gebruikers van de To Good To go app kunnen de bestelling rond sluitingstijd ophalen met een eigen verpakking of bewaarbakje. De samenwerking draagt volgens Ikea bij aan het behalen van het doel om eind 2022 in winkels wereldwijd voedselverspilling met 50 procent te verminderen.

Marcel van Geijn, country food manager van Ikea Nederland, vertelt in een persbericht: ‘We zijn al langere tijd hard bezig om voedselverspilling in onze restaurants tegen te gaan. Zo is er een AI-systeem in de keukens doorgevoerd dat ervoor zorgt dat we voedselverspilling gemiddeld met meer dan 45 procent kunnen verminderen. Met de samenwerking met Too Good To Go zetten we weer een volgende belangrijke stap en kunnen we mensen blij maken met maaltijden die aan het einde van de dag overblijven.’