Twinkle | Digital Commerce

Flink stribbelt tegen, stapt naar rechter in Gouda

2022-02-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Flitsbezorger Flink stapt naar de rechter. Het bedrijf mag in Gouda geen dark stores openen, zo werd vorige week door de plaatselijke gemeenteraad besloten.

De flitsbezorger laat het er niet bij zitten, schrijft Omroep West. ‘Dat een gemeente zich zo opstelt ten opzichte van een nieuwe sector en een nieuwe bedrijf dat zich in een gemeente wil vestigen, zonder dat er ook maar een klacht aan ten grondslag ligt’, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen de omroep.

Sinds begin deze maand heeft Flink een pand in de binnenstad. De gemeenteraad besloot vorige week echter het bestemmingsplan aan te passen zodat er geen ruimte meer is voor dark stores in de binnenstad. ‘Een distributiemagazijn is niet gericht op klanten, heeft een gesloten uitstraling en draag niet bij aan een levendige winkelstraat’, stelt wethouder Van Vugt van D66.

Volgens Flink kiest de gemeente nu voor disproportionele maatregelen. Daarnaast zou de gemeente volgens de woordvoerder niet geïnteresseerd zijn in de maatregelen die het bedrijf al heeft genomen om overlast en klachten te voorkomen.