Twinkle | Digital Commerce

Sel Lights: lichtshow in je glas

2022-01-20
1000562
  • [interview]
  • 1:31

Zo gauw we weer groots kunnen feesten verwacht SEL Lights goede zaken te gaan doen. De onderneming levert ‘unieke en duurzame lichtcomponenten, gericht op huisfeesten, festivals en evenementen’.

In de webshop Sel-lights.com, live sinds november, zijn Highlights te koop. Dat zijn interactieve lichtcomponenten die onder daarvoor geschikte drinkglazen bevestigd kunnen worden. Deze – gepatenteerde – Highlights reageren op de beat van de muziek. En dat is nieuw, volgens oprichters Niels Koster en Michèl Verëll. Het onderscheidt hen van anderen. ‘Het zorgt voor een echte lichtbelevenis in je glas. Bovendien is het product makkelijk onder de glazen aan te brengen en ervan af te halen, kan het glas met Highlight gespoeld worden voor hergebruik en last but not least hebben we samen met Wecycle een grootschalig recycleproces voor het product opgezet – voornamelijk voor b2b’, vertelt Koster. Hij meldt ook dat uit marktonderzoek een groot enthousiasme bleek voor de lichtcomponenten.

De webshop maakt gebruik van webdesignplatform WIX, omdat dat volgens de oprichters ‘excelleert in visualisering. SEL Lights wil consumenten een gave en unieke sfeerbeleving geven.’ De distributie is uitbesteed aan een logistiek bedrijf. Koster legt uit: ‘Aangezien de evenementenbranche en horeca vaak gekoppeld zijn aan een glazenleverancier, kunnen de Highlights makkelijk meeliften. We monitoren voortdurend wat de meest kostenefficiënte en duurzaamste manier van transport is.’ Dat geldt ook voor retournering; de Highlights worden door Wecycle opgehaald bij de glazenproducent. Voor wat betreft b2c wordt klanten gevraagd de highlights net als lampen in te leveren. Verder werkt SEL Lights marketingsgewijs samen met FaceX en met M4Marketing. Er worden vooral social media en e-mails ingezet. Uitdaging op dit moment is natuurlijk de eventbranche overhalen. Koster besluit positief: ‘Er wordt gezegd dat we na corona de roaring twenties gaan herbeleven. Highlights kunnen het licht bieden dat ons uit deze donkere tijd brengt 😉’