Twinkle | Digital Commerce

Aldi opent eerste kassaloze winkel in Londen

2022-01-18
1000562
  • 1:07

Aldi heeft zijn eerste Shop&Go-vestiging in Londen geopend. Het gaat voor nu om een test. In die winkel kunnen consumenten producten kopen zonder langs een kassa te lopen; vergelijkbaar met de Amazon Go-winkels.

De eerste winkel staat in Greenwich, Londen. Het is de eerste winkel waarbij consumenten het nieuwe concept kunnen uitproberen, eerder was dit alleen mogelijk voor medewerkers van Aldi. De winkel werkt dus vergelijkbaar als de kassaloze Amazon Go-winkels: klanten hoeven alleen de Aldi Shop&Go app te downloaden. Deze hebben ze nodig om in de winkel te komen. Verschillende technologie houdt bij welke producten uit het rek worden gepakt. Bij het verlaten van de winkel wordt het verschuldigde bedrag automatisch verrekend. Als klanten alcohol willen kopen, is wel een leeftijdscheck nodig, ook dit kan via de app.

‘De winkel maakt gebruik van de allernieuwste retailtechnologie en biedt producten van Aldi op een nieuwe en innovatieve manier aan klanten. Het team is erg enthousiast om klanten te zien binnenkomen en Aldi Shop&Go te zien ervaren’, aldus Giles Hurley, ceo van Aldi in het VK en Ierland.

Eind vorig jaar werd al bekend dat Aldi ook in Nederland een dergelijk concept gaat testen. Het gaat om een nieuw filiaal in Utrecht, van 500 vierkante meter groot.