Twinkle | Digital Commerce

ACM: Kabel-gigant.com stuurt ongevraagd pakketjes

2022-01-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

De Autoriteit Consument & Markt waarschuwt consumenten voor agressieve verkooppraktijken van webspeler Kabel-gigant.com. De shop zou ongevraagd pakketjes sturen en vervolgens consumenten onder druk zetten om hiervoor te betalen.

Volgens de ACM ontvangen mensen pakketjes van het bedrijf met earpods of USB-kabels, terwijl ze nooit wat bij de shop hebben besteld. Vervolgens worden zij met betalingsherinneringen en aanmaningen bestookt en onder druk gezet om te betalen. Het gaat volgens de waakhond om enkele tientallen meldingen van consumenten, die betalingsherinneringen ontvingen waarin stond dat het bedrag dat zij zouden moeten betalen met 25 euro werd verhoogd en werd gedreigd met een incassoprocedure.

De ACM benadrukt dat deze agressieve verkooppraktijken niet toegestaan zijn en drukt consumenten op het hart om niet te betalen als zij een pakket ontvangen dat ze niet hebben besteld. ‘Consumenten onder druk zetten om te betalen voor iets dat ze ongevraagd toegestuurd krijgen, is een agressieve en misleidende verkooppraktijk’, stelt Edwin van Houten van de ACM.