Twinkle | Digital Commerce

Pieter Pot haalt 9 miljoen op

2021-12-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Online supermarkt Pieter Pot heeft in een investeringsronde 9 miljoen euro opgehaald. Het geld gebruikt het bedrijf onder andere om naar nieuwe West-Europese landen uit te breiden.

Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht en inmiddels heeft Pieter Pot in Nederland zo’n 70.000 klanten. In België, waar onlangs werd begonnen, staat de teller op 10.000 leden. Die uitbreiding naar België ging niet zonder slag of stoot. De online super moest de geplande uitbreiding uitstellen, omdat het eerst logistieke problemen in Nederland wilde oplossen. Volgend jaar wil Pieter Pot naar Duitsland, daarna staan landen als Frankrijk en het Verenigd koninkrijk op het wensenlijstje, evenals Scandinavië.

Naast de geografische uitbreiding investeert Pieter Pot ook in een nieuwe, vierkante pot. Ook komt er een in house wasstraat voor circulaire verpakkingen en moet het aandeel dat volledig circulair wordt geleverd omhoog. Tot slot wordt het assortiment uitgebreid. Medeoprichter Jouri Schoemaker: ‘Bij een circulaire bezorgservice als de onze, waarbij er dubbele vervoerskosten zijn in verband met het ophalen van de lege verpakkingen en we ook schoonmaken van verpakkingen op ons nemen, is de schaal waarop je opereert van groot belang bij het financieel gezond maken. Tegelijkertijd moeten we ook in de bestaande markt de consument blijven verleiden met de duurzame optie.’