Twinkle | Digital Commerce

‘Europese markt voor tweedehands fashion groeit de komende jaren naar 34 miljard’

2021-12-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Tweedehands mode is hip. De Europese markt voor tweedehandsmode groeit momenteel elf keer sneller dan de traditionele detailhandel. De komende vier jaar zal die markt naar verwachting groeien naar 34 miljard euro.

Dat blijkt uit de ‘Top 100 Cross-Border Sustainable Marketplaces Europe’, een studie uitgevoerd door Cross-Border Commerce Europe met de steun van FedEx Express en Worldline. In 2020 probeerden 16 miljoen shoppers voor het eerst tweedehands doorverkoop uit, een jaar later is dat aantal explosief gestegen naar 90 miljoen shoppers. De verwachtingen voor de markt zijn dan ook groot, tegen 2030 zal de resale markt tweemaal zo groot zijn als de fast fashion markt, verwachten de onderzoekers.

Het onderzoek maakt ook een rangschikking van de meest duurzame crossborder marktplaatsen die actief zijn in Europa. Gerangschikt op basis van verschillende factoren, waaronder duurzaamheidsdoelstellingen, duurzame levering en een duurzaam assortiment. Op basis van bovenstaande bestaat de top-10 louter uit c2c-platforms. Vinted staat bovenaan, gevolgd door eBay en het Franse Vestiaire Collective. Het merendeel van deze platforms, zes in totaal, komt uit de Verenigde Staten.