Twinkle | Digital Commerce

Bugaboo gaat kinderwagens verhuren

2021-12-07
1000561
  • [nieuws]
  • 1:02

Bugaboo lanceert Bugaboo Flex in Nederland. Het kinderwagenmerk maak het daarmee mogelijk voor consumenten om producten te leasen.

Het bedrijf speelt daarmee naar eigen zeggen in op de wisselende behoefte van een gezin, die verandert bij bijvoorbeeld een verhuizing of als de komst van het tweede kind dicht op de geboorte van de eerste zit.

Klanten kunnen uit verschillende kinderwagens kiezen en deze voor een periode van 6, 12 of 24 maanden huren. In plaats van een grotere eenmalige betaling hoeven klanten nu alleen maandelijks een kleiner bedrag over te maken. Zodra de overeenkomst afloopt kan men de kinderwagen inleveren, omruilen voor een andere of de overeenkomst verlengen. Eerder omruilen is ook mogelijk, maar daar betaalt men wel 49,99 euro voor.

Daarnaast wil het bedrijf met Bugaboo Flex de levensduur van de producten verlengen doordat meerdere families gebruikmaken van 1 product en het gerepareerd wordt wanneer een onderdeel niet meer voldoet. ‘Wij geloven sterk in een duurzame deeleconomie en met het lanceren van Bugaboo Flex hebben wij een belangrijke eerste stap gezet om daar deel van uit te maken en dit mogelijk te maken voor onze klanten’, aldus ceo Adriaan Thierry.

Bugaboo Flex is beschikbaar in Nederland en zal komend jaar naar meer markten uitrollen.